Duurzame inzetbaarheid? Practice what you preach!

Breng in de praktijk wat je verkondigt, of simpeler gezegd: doe wat je zegt. Dat doet UMIO ook op het gebied van de duurzame inzetbaarheid van zijn medewerkers. We helpen niet alleen professionals en organisaties op dit vlak, maar we geven ook ruimte aan de ontwikkeling en vitaliteit van onze eigen medewerkers. En dat werpt zijn vruchten af, want het zorgt voor meer plezier in het werk, een hogere productiviteit en een wendbare organisatie.

Silvie, Ingrid, Marion, Dominique en Daria zijn betrokken bij de ontwikkeling, advisering en uitvoering van de open cursussen en delen graag wat duurzame inzetbaarheid voor hén betekent.

Silvie Vonk:

“Afgelopen jaar ben ik bezig geweest met het ontwikkelen van het programma Mastering Sustainable Employability, voor werkgevers. Dat zette mij aan het denken. Ben ik na 15 jaar op dezelfde plek zélf nog wel duurzaam inzetbaar? Deze vraag leidde mij naar een loopbaancoach van het Staff Career Center. Ik kwam tot de conclusie dat ik nog heel ‘employable’ ben. Ik groei nog steeds in mijn functie en kan telkens andere rollen vervullen. De opdracht die ik aan mezelf geef, is dat ik mezelf wil blijven uitvinden in verschillende rollen, waarbij ik mijn grenzen steeds iets wil verleggen. Dat is voor mij duurzame inzetbaarheid!”

Ingrid Voncken:

“Dit jaar mocht ik in het kader van een leiderschapstraining feedback ontvangen van mijn team en collega’s. Het feedbackrapport bevestigde deels wat ik al wist. Maar ik werd ook in positieve zin verrast met inzichten over mijn kracht, die ik zelf niet zo zag. Er kwamen ook een aantal ontwikkelpunten uit voort. Het is niet altijd gemakkelijk en het vraagt om zelfdiscipline om ermee aan de slag te gaan en te blijven, maar ik maak er nu wel bewust tijd voor. Alleen dan blijf ik verder groeien en kan ik een waardevolle bijdrage blijven leveren aan UMIO en onze maatschappij. Het is een mooi proces dat ik iedereen kan aanraden. Gun jezelf de tijd om stil te staan bij waar je goed in bent en waarin je nog kunt groeien.”

Marion Hameleers:

“Duurzame inzetbaarheid heeft voor mij te maken met een constante ontwikkeling van jezelf in je werk, maar ook als persoon. Afgelopen jaar heb ik een cursus zoekmachinemarketing gevolgd, die me geholpen heeft de marketing voor de open cursussen van UMIO verder te optimaliseren. Heel fijn en belangrijk dat we die ruimte ook krijgen. Persoonlijk heb ik dit jaar het meeste geleerd van mijn reis naar India. Deze compleet andere cultuur heeft me weer bewust gemaakt van een aantal zaken. Ik oordeel minder snel, ben wat geduldiger en kan beter relativeren. Eigenschappen die ik zowel in mijn privésituatie als in mijn werk weer goed kan inzetten. Ik gun iedereen zo’n mooie ‘reis’ in zijn of haar ontwikkeling.”


Dominique Meyers:

“Ik vind het belangrijk dat ik mezelf continu blijf uitdagen en ontwikkelen op professioneel gebied. Ik ben een speler die op veel posities kan spelen, wat mij erg veel energie en plezier in mijn job geeft. Ik denk dat dit voor mij duurzame inzetbaarheid belichaamt. Gelukkig krijg ik binnen UMIO ook die vrijheid en word ik ook aangemoedigd om me te blijven ontwikkelen. Zo heb ik afgelopen jaar de cursus Verandermanagement mogen volgen en ben ik van start gegaan met een coachingopleiding, om me als coach en programmamanager verder te ontwikkelen.”

Daria DoetsDaria Doets:

“Als programmacoördinator binnen de open cursussen en maatwerkprogramma’s van UMIO ben ik voortdurend in contact met deelnemers en docenten. De feedback die ik van hen ontvang, is de spiegel voor mijn eigen ontwikkeling. Wie ben ik en wat zijn mijn krachten en valkuilen? Jezelf uitdagen en verdiepen zit niet alleen in theorie en kennis, maar met name in de interactie met anderen!”

Wil jij net als de medewerkers van UMIO werk maken van je duurzame inzetbaarheid, je continu blijven ontwikkelen en je waarde op de arbeidsmarkt vergroten? Neem dan contact met ons op. We kijken vervolgens samen welk programma het beste aansluit bij jouw ontwikkelbehoefte.