Vacature: Junior Business Development Manager UMIO

Vacature: Junior Business Development Manager UMIO


Ben jij klaar voor een uitdagende start in je carrière? Bij UMIO krijg je de kans om je stempel te drukken op het uitbreiden van bestaande activiteiten en het ontwikkelen van nieuwe initiatieven binnen het onderwijsportfolio voor professionals van UMIO | Maastricht University. Wij zoeken namelijk een parttime Junior Business Development Manager voor 0.6 FTE!

Taken en verantwoordelijkheden

Als Junior Business Development Manager bij UMIO ben je verantwoordelijk voor het uitbreiden van bestaande activiteiten en ontwikkelen van nieuwe activiteiten voor het onderwijsportfolio voor professionals van UMIO | Maastricht University. Dit doe je in nauwe samenwerking met (potentiële) klanten uit de publieke en private sector alsook met (potentiële) individuele studenten/alumni. De Junior Business Development Manager is onderdeel van het Business Development/Marketing Team en rapporteert aan de Executive director UMIO.

Jij vindt het fantastisch om je bezig te houden met:

1. Business development:

 • Het identificeren en proactief benaderen van (potentiële) klanten om nieuwe relaties voor UMIO aan te gaan;
 • Actief zoeken naar mogelijkheden in samenwerking met profit- en non-profitorganisaties en individuen om aan hun leervragen te voldoen.
 • Het actief onderhouden van het CRM-systeem op basis van de eigen activiteiten;
 • Het mee opzetten van innovatieve, marktgedreven bijdragen aan de ontwikkeling van het producten- en dienstenportfolio van UMIO en dit verbinden met de experts en het onderzoek van Universiteit Maastricht;
 • Meten en rapporteren van voortgang, delen van geleerde lessen met collega’s.

2. Relatiebeheer:

 • Focus op het opbouwen van relaties met UMIO alumni;
 • Het creëren en beheren van langdurige klantrelaties (accountmanagement);
 • Goede relaties opbouwen met interne en externe experts.

Wat vragen wij van jou?

Als Junior Business Development Manager heb jij:

 • Ervaring met adviserend verkopen en het opbouwen en beheren van lange termijn klantrelaties;
 • Een duidelijk beeld van de implicaties van de commerciële rol van junior business developer als onderdeel van een universiteit;
 • Een ondernemende, creatieve, innovatieve, overtuigende, nieuwsgierige, klantgerichte en resultaatgerichte aanpak – dus een zichtbare verbinder;
 • Het vermogen om samen te werken als onderdeel van een team;
 • Een gezonde dosis humor en uitstekende communicatieve vaardigheden, waaronder het geven van presentaties met impact en overtuigend schriftelijke communicatie;
 • Een goede beheersing van de Nederlands en Engelse taal;
 • Geduld in langlopende verkoopprocessen en je geeft niet op als het tegenzit;
 • Een hbo-bachelor- of -masterdiploma in bedrijfskunde of een verwant vakgebied;
 • Ervaring in en affiniteit met executive onderwijs, management en/of organisatorische ontwikkeling is een pre;
 • Relevante werkervaring van 2 tot 3 jaar;
 • De woorden gesprekspartner, hospitality, extrovert, doorzetter hebben betrekking op jou.

Wat biedt de UM?

Als Junior Business Development Manager bij UMIO kom je in dienst bij de meest internationale universiteit van Nederland in het prachtige Maastricht. Verder bieden wij je:

 • Goede arbeidsvoorwaarden. De functie is ingeschaald in schaal 10 conform UFO-profiel Medewerker kennisvalorisatie met bijbehorende salarisinschaling op basis van ervaring tussen € 3.226,00 en € 5.090,00 bruto per maand (op basis van een fulltime dienstverband van 38 uur per week). In aanvulling op het maandsalaris zijn een 8,0% vakantie-uitkering en een 8,3% eindejaarsuitkering van toepassing.
 • Een arbeidsovereenkomst voor een periode van 12 maanden met een omvang van 0,6 FTE. Bij gebleken geschiktheid zal de arbeidsovereenkomst omgezet worden in een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • Bij de Universiteit Maastricht staat het welzijn van onze medewerkers hoog in het vaandel, zo hanteren we flexibele werktijden en de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken indien de aard van je functie dit toelaat. Hiervoor ontvang je maandelijks een thuiswerk- en internetvergoeding. Kom je fulltime bij ons werken, dan heb je jaarlijks recht op 29 vakantiedagen en 4 extra feestdagen, te weten carnavals maandag, -dinsdag, Goede Vrijdag en Bevrijdingsdag. Maak je gebruik van de mogelijkheid om compensatie-uren op te bouwen, dan komen hier nog eens 12 dagen bij. Daarnaast kun jij jouw arbeidsvoorwaarden personaliseren aan de hand van een cao-keuzemodel. 
 • Als Universiteit Maastricht hebben we diverse andere mooie secundaire arbeidsvoorwaarden. Hierbij kun je denken aan een goede pensioenregeling bij het ABP en kun je als UM-medewerker meedoen aan bedrijfsfitness en gebruik maken van het zeer uitgebreide sportaanbod dat wij ook aan onze studenten aanbieden. 
 • Tot slot, maar zeker niet onbelangrijk: de ruimte en faciliteiten om jezelf te ontwikkelen – op persoonlijk vlak en in jouw vakgebied. Dit faciliteren we door het bieden van een ruim opleidingsaanbod en ondersteunen we door diverse breedgedragen initiatieven zoals ‘erkennen en waarderen’. 

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie, klik hier.

Universiteit Maastricht

Waarom werken aan de Universiteit Maastricht?

Aan de Universiteit Maastricht (UM) draait alles om de toekomst. Die van onze studenten omdat we ze een stevige, brede basis geven voor de rest van hun leven. En die van ons allemaal door ons onderzoek naar oplossingen voor vraagstukken in de hele wereld. Met onze zes faculteiten zorgen we voor een veelomvattend aanbod aan onderwijs en onderzoek.

In ons onderwijs werken we met de methode Probleemgestuurd Onderwijs (PGO). Dit betekent dat onze studenten in kleine groepen zélf op zoek gaan naar oplossingen voor problemen en vraagstukken. Ze discussiëren samen, trekken conclusies, formuleren een antwoord en presenteren dat aan de hele groep. Zo doen ze belangrijke vaardigheden op voor hun hele loopbaan.

De UM heeft op dit moment meer dan 22.300 studenten en ruim 5.000 medewerkers uit alle windstreken. Dat zorgt voor een inspirerende en bruisende internationale gemeenschap.

Spreekt deze internationale omgeving waarin de wetenschap centraal staat jou aan? En wil jij hier vanuit een wetenschappelijke of juist staffunctie een steentje aan bijdragen? Dan ben jij met jouw unieke bijdrage van harte welkom! Want als jonge Europese Universiteit van Maastricht bieden we perspectief dat we vertalen naar jouw talent. Je bent waardevol voor onze universiteit en de maatschappij en we inspireren je om met trots en plezier samen te groeien.

Voor meer informatie over de UM, klik hier.

School of Business and Economics

De School of Business and Economics (SBE) is één van de zes faculteiten van Universiteit Maastricht. Onze missie is bij te dragen aan een betere wereld door maatschappelijke uitdagingen het hoofd te bieden middels het co-creëren van kennis en het ontwikkelen van teamspelers en leiders van de toekomst.

Bij SBE maak je onderdeel uit van de 1% business schools wereldwijd die Triple Crown is geaccrediteerd (EQUIS, AACSB en AMBA). Je bent onderdeel van een inspirerende, internationale omgeving waar leren en ontwikkelen prioriteit is.

UMIO

UMIO – a place to grow! Geworteld in de academische wereld, gericht op business. UMIO is niet zomaar een plek. Wij zijn de unit die zich richt op het opleiden en door ontwikkelen van professionals en organisatie. Als onderdeel van Universiteit Maastricht ontwikkelen en verzorgen wij deeltijd executive master programma en leertrajecten voor leidinggevende en professionals. Daarnaast ondersteunen en adviseren wij organisaties. Bovendien reikt onze visie verder dan deze academische muren. Samen met onze klanten ligt onze focus op het samen creëren van relevante impact voor individuen, organisaties en de maatschappij.

UMIO’s activiteiten portfolio omvat:

 • Executive education (open, korte programma’s en maatwerk trajecten voor organisaties);
 • Service Science Factory-projecten omtrent strategie en innovatie met behulp van de design thinking methodologie;
 • Executive Master programma’s in cultural leadership, finance & control en accounting;
 • Executive MBA-programma voor professionals.

Nieuwsgierig?

Ben jij geïnteresseerd geraakt in deze mooie functie, maar heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met Gordon Miesen via g.miesen@maastrichtuniversity.nl of via UMIO 043-3884488 voor meer informatie.

Solliciteren?

Of ben je al overtuigd en word jij onze nieuwe ​​​​​​Junior Business Development Manager? Solliciteer dan uiterlijk 31 december op deze functie.

De eerste sollicitatiegesprekken vinden bij voorkeur plaats in de tweede week van januari 2024.

Universiteit Maastricht zet zich in voor het bevorderen en behouden van een diverse en inclusieve gemeenschap. Wij geloven dat diversiteit in onze medewerkers- en studentenpopulatie bijdraagt aan de kwaliteit van onderzoek en onderwijs aan de UM. Dit willen we mogelijk maken door middel van inclusief beleid en innovatieve projecten in samenwerking met studenten en medewerkers. We moedigen je aan om voor deze functie te solliciteren.

Download ons programmaoverzicht

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA. De Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.