Vacature: Programma Coördinator

Vacature: Programma Coördinator

Zoek jij een uitdagende job met veel eigen regie, afwisseling en ruimte voor creativiteit? Bij UMIO zijn we op zoek naar een Programma Coördinator; iemand die energie krijgt van multitasking en het leuk vindt om als centrale contactpersoon in het midden van de actie te staan. Samen met je collega’s zorg je dat we met onze onderwijstrajecten de grootst mogelijke impact creëren voor onze klanten: ambitieuze professionals en organisaties!

Taken en verantwoordelijkheden

Als Programma Coördinator bij UMIO ben je verantwoordelijk voor het voorbereiden, uitvoeren en evalueren van onderwijsprogramma’s binnen het onderwijsportfolio voor professionals bij Maastricht University School of Business and Economics (SBE). Dit doe je in nauwe samenwerking met je collega coördinatoren en met het betreffende opleidingsteam. Als Programma Coördinator ben je werkzaam voor diverse programma’s, zowel bij het team Executive Education als bij het MaastrichtMBA team.

Als Programma Coördinator houd jij je bezig met:

 • het onderhouden van nauw contact met individuele professionals en organisaties (onze klanten) en docenten, trainers en coaches (medewerkers) die onderdeel zijn van onze leertrajecten. Deze vinden zowel overdag als in de avonduren plaats;
 • het coördineren (administratief en facilitair) van opleidingsprogramma’s, zoals het maken van planningen, reserveren van onderwijsruimten en hotels/catering, contracteren, factureren van docenten/trainers en coaches, verzorgen van benodigde onderwijsmaterialen en het bijhouden van de online leeromgeving;
 • het bewaken en evalueren van de voortgang van opleidingsprogramma’s en hierover rapporteren en adviseren richting het programmamanagement;
 • het begeleiden van studenten voor, tijdens en na hun opleidingsprogramma;
 • het bewaken van de budgetten van de opleidingsprogramma’s die in jouw programmaportefeuille vallen;
 • het ondersteunen van de marketing & communicatie collega’s rondom promotieactiviteiten en -evenementen van de portfolio.
 • …al het andere dat je nodig acht om ervoor te zorgen dat onze studenten de beste leerervaring krijgen die je je maar kunt voorstellen!

Wat vragen we van jou?

Als Programma Coördinator heb jij :

 • een pragmatische, klantgerichte en resultaatgerichte aanpak;
 • een gestructureerde, georganiseerde manier van werken en communiceren;
 • een uitstekende taalvaardigheid (woord en geschrift) in Nederlands en Engels.

Daarnaast zijn de volgende aspecten een pre om in rap tempo tot bloei te komen:

 • ervaring met of achtergrond in bedrijfskunde en/of verwante vakgebieden;
 • ervaring in executive (volwassenen) onderwijs, consulting, management- en/of organisatieontwikkeling;
 • ervaring met een coördinerende rol waarin je aandacht hebt voor veel stakeholders tegelijk zonder het overzicht te verliezen.

Wat biedt de UM?

Als Programma Coördinator bij UMIO bij School of Business and Economics kom je in dienst bij de meest internationale universiteit van Nederland in het prachtige Maastricht. Verder bieden wij je:

 • Goede arbeidsvoorwaarden. De functie is ingeschaald in schaal 8 conform UFO-profiel Opleider met bijbehorende salarisinschaling op basis van ervaring tussen € 3.072,00 en € 4.103,00 bruto per maand (op basis van een fulltime dienstverband van 38 uur per week). In aanvulling op het maandsalaris zijn een 8,0% vakantie-uitkering en een 8,3% eindejaarsuitkering van toepassing.
 • Een arbeidsovereenkomst voor een periode van 12 maanden met een omvang van 0,9 tot 1,0 FTE. Bij gebleken geschiktheid zal de arbeidsovereenkomst omgezet worden in een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • Bij de Universiteit Maastricht staat het welzijn van onze medewerkers hoog in het vaandel, zo hanteren we flexibele werktijden en de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken indien de aard van je functie dit toelaat. Hiervoor ontvang je maandelijks een thuiswerk- en internetvergoeding. Kom je fulltime bij ons werken, dan heb je jaarlijks recht op 29 vakantiedagen en 4 extra feestdagen, te weten carnavals maandag, -dinsdag, Goede Vrijdag en Bevrijdingsdag. Maak je gebruik van de mogelijkheid om compensatie-uren op te bouwen, dan komen hier nog eens 12 dagen bij. Daarnaast kun jij jouw arbeidsvoorwaarden personaliseren aan de hand van een cao-keuzemodel. 
 • Als Universiteit Maastricht hebben we diverse andere mooie secundaire arbeidsvoorwaarden, hierbij kun je denken aan een goede pensioenregeling bij het ABP en kun je als UM-medewerker meedoen aan bedrijfsfitness en gebruik maken van het zeer uitgebreide sportaanbod dat wij ook aan onze studenten aanbieden. 
 • Tot slot (maar zeker niet onbelangrijk), de ruimte en faciliteiten om jezelf te ontwikkelen: persoonlijk en in jouw vakgebied. Dit faciliteren we door het bieden van een ruim opleidingsaanbod en ondersteunen we door diverse breed gedragen initiatieven zoals ‘erkennen en waarderen’. 

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie, klik hier.

Universiteit Maastricht

Waarom werken aan de Universiteit Maastricht?

Aan de Universiteit Maastricht (UM) draait alles om de toekomst. Die van onze studenten omdat we ze een stevige, brede basis geven voor de rest van hun leven. En die van ons allemaal door ons onderzoek naar oplossingen voor vraagstukken in de hele wereld. Met onze zes faculteiten zorgen we voor een veelomvattend aanbod aan onderwijs en onderzoek.

In ons onderwijs werken we met de methode Probleemgestuurd Onderwijs (PGO). Dit betekent dat onze studenten in kleine groepen zélf op zoek gaan naar oplossingen voor problemen en vraagstukken. Ze discussiëren samen, trekken conclusies, formuleren een antwoord en presenteren dat aan de hele groep. Zo doen ze belangrijke vaardigheden op voor hun hele loopbaan.

De UM heeft op dit moment meer dan 22.300 studenten en ruim 5.000 medewerkers uit alle windstreken. Dat zorgt voor een inspirerende en bruisende internationale gemeenschap.

Spreekt deze internationale omgeving waarin de wetenschap centraal staat jou aan? En wil jij hier vanuit een wetenschappelijke of juist staffunctie een steentje aan bijdragen? Dan ben jij met jouw unieke bijdrage van harte welkom! Want als jonge Europese Universiteit van Maastricht bieden we perspectief dat we vertalen naar jouw talent. Je bent waardevol voor onze universiteit en de maatschappij en we inspireren je om met trots en plezier samen te groeien.

Voor meer informatie over de UM, klik hier.

School of Business and Economics

De School of Business and Economics (SBE) is één van de zes faculteiten van Universiteit Maastricht. Onze missie is bij te dragen aan een betere wereld door maatschappelijke uitdagingen het hoofd te bieden middels het co-creëren van kennis en het ontwikkelen van teamspelers en leiders van de toekomst.

Bij SBE maak je onderdeel uit van de 1% business schools wereldwijd die Triple Crown is geaccrediteerd (EQUIS, AACSB en AMBA). Je bent onderdeel van een inspirerende, internationale omgeving waar leren en ontwikkelen prioriteit is.

UMIO

UMIO is onderdeel van Maastricht University School of Business and Economics, gevestigd op de campus van de Tapijnkazerne in Maastricht. Als toekomstig medewerker ga je deel uitmaken van een team van 30+ ambitieuze en gekwalificeerde collega’s met veel ervaring in het ontwikkelen, vermarkten en organiseren van leertrajecten voor individuele professionals alsook complete organisaties. Ons portfolio bestaat uit diplomaprogramma’s (MBA’s en Executive Masters), korte managementcursussen, programma’s op maat en innovatieprojecten. Kijk voor meer informatie op www.umio.nl.

Contact

Ben jij geïnteresseerd geraakt in deze mooie functie maar heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met Ingrid Voncken (Directeur Executive Education) via i.voncken@maastrichtuniversity.nl voor meer informatie.

Solliciteren?

Of ben je al overtuigd en word jij onze nieuwe Programma Coördinator? Solliciteer dan uiterlijk 26 november op deze functie.

De vacature staat open voor interne en externe kandidaten. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Universiteit Maastricht zet zich in voor het bevorderen en behouden van een diverse en inclusieve gemeenschap. Wij geloven dat diversiteit in onze medewerkers- en studentenpopulatie bijdraagt aan de kwaliteit van onderzoek en onderwijs aan de UM. Dit willen we mogelijk maken door middel van inclusief beleid en innovatieve projecten in samenwerking met studenten en medewerkers. We moedigen je aan om voor deze functie te solliciteren.

Download ons programmaoverzicht

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA. De Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.