Deeltijdopleiding Strategie, Leiderschap en Veranderen

Deeltijdopleiding Strategie, Leiderschap en Veranderen

In het kort

• 
september 2024
Locatie: Maastricht
Duur: 1 jaar (20 lesdagen)
Kosten: €4.995

Aankomend evenement:

Online Infosessie
5 juni 2024

Contact

Deeltijdopleiding Strategie, Leiderschap en Veranderen Programme Coordinator
Marion Hameleers
Studieadviseur
+31 6 483 56 281 / 43 388 44 88

DOWNLOAD NU DE BROCHURE

De deeltijdopleiding Strategie, Leiderschap en Veranderen is bedoeld voor een brede groep professionals die willen leren hoe zij strategieën kunnen ontwikkelen en implementeren binnen hun organisatie en daarnaast hun leiderschaps-vaardigheden willen versterken en effectiever willen worden in het managen van strategische verandering binnen hun organisaties.

Wat biedt de Deeltijdopleiding Strategie, Leiderschap en Veranderen?

De deeltijdopleiding van 12 maanden is ontworpen om deelnemers uit te dagen en te inspireren om de strategieontwikkeling in hun organisatie beter te begrijpen om zo een actieve rol te kunnen spelen bij de implementatie ervan. Om dit laatste goed te kunnen doen, is het ook belangrijk om je leiderschapsvaardigheden en kennis van verandermanagement verder te ontwikkelen. Op het strategisch vlak biedt deze opleiding inzicht in strategische ontwikkeling, concurrentieanalyses, markttrends, en het formuleren en implementeren van strategieën om concurrentievoordeel te behalen. Verder biedt de opleiding mogelijkheid om essentiële leiderschapsvaardigheden te ontwikkelen, zoals communicatie, beïnvloeding, teamdynamiek en omgaan met weerstand, die cruciaal zijn voor het effectief leiden van teams en organisatie. Ook biedt deze opleiding inzicht in verschillende perspectieven op verandering, veranderinterventies in organisaties en een beter begrip van de rol die de organisatie als krachtenveld speelt bij verandering. Door verdere verdieping aan te bieden rondom deze thema’s ontwikkel je je op persoonlijke vlak, aan de hand van leerdoelen, en krijg je handvatten om de opgedane kennis meteen in de praktijk toe te passen.

Wat kun je na afloop van de Deeltijdopleiding Strategie, Leiderschap en Veranderen?

Na afloop van de opleiding heb je je verder ontwikkeld op het gebied van strategieontwikkeling en implementatie. Bovendien heb je je leiderschapskwaliteiten naar een hoger niveau getild en ben je effectiever geworden in het omgaan met complexe verandering. De verdieping op de drie thema’s heeft je geleerd om eigen vraagstukken direct te kunnen toepassen in de praktijk. Naderhand weet jij hoe je een strategie succesvol kan implementeren.

Een opleiding in Strategie, Leiderschap en Veranderen zal niet alleen bijdragen aan je professionele en persoonlijk niveau door het vergroten van kennis en verbeteren van vaardigheden maar zal ook deuren openen naar diverse, verbeterde carrièremogelijkheden. Of je nu verder wilt groeien in je huidige rol of je wilt voorbereiden op toekomstige uitdagingen, deze opleiding is de perfecte gelegenheid om je carrière een boost te geven. We verwelkomen je graag bij onze opleiding en kijken ernaar uit om samen met jou te werken aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

De opleiding is gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten en combineert deze met praktische toepassingen, zodat je direct kunnen profiteren van wat je leert. Door de verbondenheid met Universiteit Maastricht kunnen we een goed ontwikkeld academisch onderlegt programma aanbieden met gekwalificeerde docenten die deskundig zijn op hun vakgebied en vaak ook praktijkervaring hebben.

Tijdens de opleiding kom je in contact met medestudenten, deskundigen en professionals uit verschillende industrieën.  Deze diverse perspectieven, ervaringen en achtergronden zorgen voor een rijke leerervaring waarbij je je eigen kennis en vaardigheden kan inbrengen en ontwikkelen. Verder bieden de diverse contacten ook de mogelijkheid om je netwerk te vergroten. Door een mix van interactieve colleges, casestudies (cases uit de profit, non-profit en overheidssectoren) groepsopdrachten, creëren we een inspirerende en uitdagende leeromgeving waarin je wordt gestimuleerd om je potentieel volledig te benutten.

 • Het programma bestaat uit 20 lesdagen.
 • Gunstige onderwijstijden: 1 lesdag om de week van 14.00-21.00 uur
 • Het onderwijs vindt plaats op de Tapijnkazerne in het centrum van Maastricht.
 • Case gedreven onderwijs, met veel aandacht voor het direct toepassen in de eigen praktijk
 • Zeer actueel curriculum: veel aandacht voor nieuwste ontwikkelingen in de diverse deelgebieden
 • Interactief onderwijs: delen van ideeën, ervaringen en visies met andere deelnemers
 • Mogelijkheid tot personal coaching
 • Programma gericht op profit-, non-profit, en overheidsvraagstukken
 • Acceptabele studielast (ongeveer 3 uur in de tussenliggende week), daardoor goede work-life balance
 • Geen tentamens maar praktijkopdracht als afsluiting die toegepast zijn op de eigen praktijk, dus directe toegevoegde waarde voor jouw organisatie
 • Universitair diploma bij afronding (Dit diploma betreft geen bachelor- of masterdiploma – daarvoor is het aantal studiepunten niet omvangrijk genoeg).
 • Afgestudeerden worden lid van het alumninetwerk van UMIO | Maastricht University.
 • Scherpe prijs/kwaliteit-verhouding

Programmaonderdelen Strategie, Leiderschap en Veranderen

Deze opleiding is bedoeld voor een brede groep professionals die willen leren hoe zij strategieën kunnen ontwikkelen en implementeren binnen hun organisatie en daarnaast hun leiderschapsvaardigheden willen versterken en effectiever willen worden in het managen van strategische verandering binnen hun organisaties. Tijdens de opleiding ga je aan de slag met je eigen strategische vraagstukken, die je verder uitwerkt tijdens en tussen de lesdagen door. Door de verschillende perspectieven leer je op andere manieren te kijken naar strategische vraagstukken van jouw organisatie. Kortom, deze opleiding is relevant voor iedereen die betrokken is bij het bevorderen van de strategische ontwikkeling en groei van de organisatie én die tijdens de opleiding wil werken aan directe toegevoegde waarde voor de eigen organisatie/team.

Denk hierbij aan managers en leidinggevende (die de stap willen maken naar directeur), professionals die streven naar leiderschapsrollen, consultants en adviseurs, HR-professionals, ondernemers, project- of programmamanagers etc.

Deze opleiding is interessant voor werknemers bij multinationals, grote en kleine ondernemingen, bij de overheid, in de zorg, bij non-profit organisaties, in de zakelijke dienstverlening of als ZZP-er. De diversiteit in functies, bedrijven en ervaringen maakt deze opleiding heel waardevol.

Elke module van de opleiding wordt verzorgd door een team van docenten, onder leiding van een modulecoördinator. Dit team bestaat uit academische docenten en praktijkdocenten.

De meeste deelnemers hebben als vooropleiding een HBO- of universitaire opleiding. Elke studierichting kwalificeert voor deelname. Er is ook ruimte voor belangstellenden die de HBO- of universitaire opleiding niet hebben afgerond maar wel beschikken over een HBO- of universitair denk- en werkniveau (in overleg). Daarnaast moet de deelnemer over minimaal drie jaar werkervaring beschikken. Per startmoment is er een beperkt aantal plekken beschikbaar dus vroege aanmelding wordt  aanbevolen.

We bieden je graag de mogelijkheid om in een studie-adviesgesprek te bespreken of jouw achtergrond, diploma’s en leerdoelen aansluiten bij deze opleiding. Neem hiervoor contact op met onze studie-adviseur.

Na afronding van de opleiding ontvang je een universitair diploma van Universiteit Maastricht. (Dit diploma betreft geen bachelor- of masterdiploma – daarvoor is het aantal studiepunten niet omvangrijk genoeg).

Over UMIO

UMIO is de executive education-tak van de Maastricht University School of Business and Economics. UMIO biedt diverse opleidingen aan die ontworpen zijn om je verder te helpen in je carrière. Onze opleidingen zijn ook in-company beschikbaar en kunnen worden aangepast aan de behoeften van jouw organisatie.

Over Maastricht University

Maastricht University staat bekend om haar Probleemgestuurd Onderwijs en internationale oriëntatie.

De Maastricht University School of Business and Economics is triple crown geaccrediteerd. Slechts 1% van de Business Schools in de wereld heeft deze drie accreditaties.

Contact

Deeltijdopleiding Strategie, Leiderschap en Veranderen Programme Coordinator
Marion Hameleers
Studieadviseur
+31 6 483 56 281 / 43 388 44 88

Meer weten?

Wil je meer informatie over dit programma? Neem dan contact met ons op!

Laatste nieuws

Andere programma's

Evenementen

Aankomend event:

Online Infosessie

Tijdens de online Infosessie vertellen we je meer over wat UMIO te bieden heeft voor professionals. Je komt meer te weten over onze benadering van levenslange ontwikkeling, probleemgestuurd leren en natuurlijk onze verschillende programma’s.

Download jouw brochure voor de Deeltijdopleiding Strategie, Leiderschap en Veranderen

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA. De Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.

Download ons programmaoverzicht

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA. De Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.