Leergang Governance, Risk & Compliance

Leergang Governance, Risk & Compliance

In het kort

• 
februari 2025
Taal: Nederlands
Locatie: Maastricht & Online
Duur: 6 maanden
Totaalbedrag collegegeld: €2.995
PE-Uren: 72

Aankomend evenement:

Online Infosessie
31 juli 2024

Krijg inzicht in de organisatorische maatregelen die er op zijn gericht betrouwbare en relevante informatie te verstrekken waarbij wet- en regelgeving wordt nageleefd. Volg de Leergang Governance, Risk & Compliance!

Wat is de Leergang Governance, Risk & Compliance?

De Leergang Governance, Risk & Compliance behandelt in zes maanden tijd een belangrijk deel van de opleiding tot registeraccountant en registercontroller. Het betreft het onderdeel Internal Control & Accounting Information Systems (ICAIS oftewel BIV/AO). Dit is een internationaal herkenbaar vakgebied waarvan de Nederlandse voorloper veelal wordt aangeduid als Administratieve Organisatie (AO), Bestuurlijke Informatieverzorging (BIV) of de combinatie BIV/AO.

Aan de Universiteit Maastricht is mogelijk dit onderdeel als zelfstandige Leergang te volgen. Centraal bij de Leergang Governance, Risk & Compliance staat de kwaliteit van informatie en de bijdrage die informatie kan leveren aan de bedrijfsvoering. Informatie kent vele verschijningsverschijningsvormen en gebruiksmogelijkheden, maar uiteindelijk is het doel om organisaties ‘in control’ te krijgen. Het doel van de Leergang is dan ook het verwerven van inzicht in organisatorische maatregelen die er op zijn gericht betrouwbare en relevante informatie te verstrekken aan interne en externe belanghebbenden.

Wat kun je met de Leergang Governance, Risk & Compliance?

Na het afronden van de Leergang Governance, Risk & Compliance ben je bereid een adequaat systeem van interne beheersing te ontwerpen dat aansluit bij de organisatiestructuur. Dit draagt bij aan de efficiëntie en effectiviteit van de bedrijfsvoering, de betrouwbaarheid van informatie en de naleving van relevante wet en regelgeving (compliance).

Bovendien heb je na de Leergang Governance Risk & Compliance een inzicht ontwikkeld in het ontwerpen van een adequaat IT-control systeem dat bijdraagt aan de betrouwbaarheid van de interne beheersing en bijdraagt aan de efficiëntie en effectiviteit van de bedrijfsvoering.

Na afronding krijg je een certificaat van UMIO | Maastricht University uitgereikt. De opleiding telt mee als 72 Permanente Educatie-uren voor bepaalde beroepsgroepen.

Over UMIO

UMIO is de executive education-tak van de Maastricht University School of Business and Economics. UMIO biedt diverse opleidingen aan die ontworpen zijn om je verder te helpen in je carrière. Onze opleidingen zijn ook in-company beschikbaar en kunnen worden aangepast aan de behoeften van jouw organisatie.

Over Maastricht University

Maastricht University staat bekend om haar Probleemgestuurd Onderwijs en internationale oriëntatie.

De Maastricht University School of Business and Economics is triple crown geaccrediteerd. Slechts 1% van de Business Schools in de wereld heeft deze drie accreditaties.

Meer weten?

Wil je meer informatie over dit programma? Download dan de brochure of bezoek de programmawebsite!

Laatste nieuws

Andere programma's

Evenementen

Download jouw brochure voor de Leergang Governance, Risk & Compliance

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA. De Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.

Download ons programmaoverzicht

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA. De Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.