Masterclass Design Thinking

Masterclass Design Thinking

In het kort

• 
november 2024
Taal: Nederlands
Locatie: Maastricht
Duur: 3 dagen
Kosten: €1.995
PE-Uren: 18
In-Company Beschikbaar

Aankomend evenement:

Online Infosessie
25 juni 2024

Contact

Masterclass Design Thinking  Programme Coordinator
Marion Hameleers
Studieadviseur
+31 6 483 56 281 / 43 388 44 88

Wil je effectiever, efficienter en creatiever innoveren? Volg dan deze Masterclass en maak kennis met de succesvolle Design Thinking methodologie!

Wat biedt de Masterclass Design Thinking?

Tijdens de Masterclass Design Thinking ontwikkel je een mensgerichte mindset. Dat betekent dat je weet wat de behoeften, wensen en frustraties van jouw klanten, medewerkers, patiënten of gebruikers zijn.

Door deze mindset ben je in staat om ideeën beter te ontwikkelen en tot uitvoering te brengen. Dankzij verschillende creativiteitsprincipes en – tools selecteer je ideeën die waarde toevoegen, visualiseer je ze en breng je ze beter over op belangrijke stakeholders, zodat ook zij overtuigd raken. Kortom, je gaat sneller en succesvoller van concept tot implementatie.

Wat kun je na afloop van de Masterclass Design Thinking?

  • Je hebt een mensgerichte mindset ontwikkeld. Je weet wat de behoeften, wensen en frustraties van jouw klanten, medewerkers, patiënten of gebruikers zijn.
  • Je bent in staat om een veelheid aan ideeën te ontwikkelen door verschillende creativiteitsprincipes en -tools toe te passen.
  • Je bent in staat om ideeën te selecteren die waarde toevoegen voor elke klant/stakeholder.
  • je kunt ideeën visualiseren, overbrengen op anderen en valideren met belangrijke stakeholders.
  • Je weet welke stappen je moet nemen om van een gevalideerd concept tot implementatie te komen.
  • Je weet hoe je de juiste innovatie-mindset bij anderen kunt stimuleren.

"Ik heb deelgenomen aan de 3-daagse “Design Thinking” masterclass, waar ik erg van genoten heb. Het had de juiste mix van theorie en hands-on oefeningen terwijl je alle fases van een “Design Sprint” doorliep."
Armand
Project Engineer

Naast de behandeling van de theorie ga je in deze Masterclass vooral heel praktisch aan de slag. Met behulp van een innovatiemodel dat gebaseerd is op een combinatie van Design Thinking en agile- en lean-innovatiemethodieken doorloop je alle stappen om tot innovatieve oplossingen te komen.

Tijdens de masterclass kun je werken aan een aangereikte casus of je eigen casus. 

De masterclass is geschikt voor jou als je effectiever, efficienter en creatiever wilt  innoveren? Je wilt je vaardigheden op het gebied van klant- of mensgerichtheid en creativiteit ontwikkelen, maar vooral ook daadkrachtiger worden, en sneller van idee tot impact komen.

Om deel te kunnen nemen aan deze cursus, dien je te beschikken over een hbo/wo werk- en denkniveau en enkele jaren werkervaring.

De docenten van deze Masterclass zijn ervaren docenten en projectleiders binnen de Service Science Factory van UMIO. Zij leiden o.a. multidisciplinaire projectteams naar innovatieve (service)oplossingen. Daarnaast faciliteren ze trainingen in (Service) Design Thinking en innovatietrajecten.

Als je de opdracht met positief resultaat afsluit en voor minimaal 80% aanwezig bent geweest bij de sessies, ontvang je een certificaat van UMIO | Maastricht University.

Najaarseditie

5/11, 19/11 en 3/12 van 09.30 tot 16.30 uur

Over UMIO

UMIO is de executive education-tak van de Maastricht University School of Business and Economics. UMIO biedt diverse opleidingen aan die ontworpen zijn om je verder te helpen in je carrière. Onze opleidingen zijn ook in-company beschikbaar en kunnen worden aangepast aan de behoeften van jouw organisatie.

Over Maastricht University

Maastricht University staat bekend om haar Probleemgestuurd Onderwijs en internationale oriëntatie.

De Maastricht University School of Business and Economics is triple crown geaccrediteerd. Slechts 1% van de Business Schools in de wereld heeft deze drie accreditaties.

Contact

Masterclass Design Thinking Programme Coordinator
Marion Hameleers
Studieadviseur
+31 6 483 56 281 / 43 388 44 88

Meer weten?

Wil je meer informatie over dit programma? Download dan onze programmabrochure!

Laatste nieuws

Andere programma's

Evenementen

Aankomend event:

Online Infosessie

Tijdens de online Infosessie vertellen we je meer over wat UMIO te bieden heeft voor professionals. Je komt meer te weten over onze benadering van levenslange ontwikkeling, probleemgestuurd leren en natuurlijk onze verschillende programma’s.

Download jouw brochure voor de Masterclass Design Thinking

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA. De Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.

Download ons programmaoverzicht

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA. De Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.