Masterclass Effectief Leiderschap

Masterclass Effectief Leiderschap

In het kort

• 
oktober 2024
• 
maart 2025
Taal: Nederlands
Locatie: Maastricht
Duur: 3 dagen
Totaalbedrag collegegeld: €1.995
PE-Uren: 18
In-Company Beschikbaar

Aankomend evenement:

Online Infosessie
31 juli 2024

Contact

Masterclass Effectief Leiderschap  Programme Coordinator
Marion Hameleers
Studieadviseur
+31 6 483 56 281 / 43 388 44 88

Wil je meer uit jezelf en je team halen en ben je bereid kritisch naar je eigen rol, gedrag en impact binnen jouw organisatie? In de Masterclass Effectief Leiderschap breid je je leiderschapsvaardigheden uit zodat je nog effectiever invulling kunt geven aan jouw leiderschapsrol.

Wat biedt de Masterclass Effectief Leiderschap?

In de Masterclass Effectief Leiderschap onderzoek je je huidige leiderschapsprofiel en doorloop je een ontwikkelingstraject om effectieve en flexibele leiderschapsvaardigheden te kunnen inzetten in verschillende situaties. Op die manier kun je nog effectiever invuling geven aan jouw professioneel handelen in verschillende situaties.

Wat kun je na afloop van de Masterclass Effectief Leiderschap?

  • Je hebt kennis verworven over inclusief en flexibel leiderschap en de toepassing daarvan, zodat je kunt kiezen voor een stijl die aansluit bij het moment, het doel en de betrokkenen;
  • Je hebt geleerd op een systematische manier te reflecteren op je handelen en je hebt zicht gekregen op de conclusies die je daaraan kunt verbinden. Op die manier kun je – telkens opnieuw – investeren in een volgende stap in jouw professionele ontwikkeling;
  • Je bent je – nóg meer – bewust van je voorkeurspatronen, denkwijzen & gedrag en de impact daarvan op anderen;
    Je hebt geleerd te luisteren naar het verhaal achter de woorden van anderen;
  • Je hebt je communicatieve vaardigheden en je cognitief empathisch vermogen versterkt, waarmee je in verschillende situaties een constructief gespreksklimaat kunt faciliteren;
  • Je weet hoe je kunt investeren in betrokkenheid en hoe je op effectieve manier je rol in een groep kunt nemen, zodat je het proces van samenwerken zo kunt beïnvloeden, dat er meerwaarde ontstaat.

Naast de behandeling van theoretische bouwstenen en actuele literatuur is er veel ruimte om ervaringen te delen. 
Je eigen situatie is het vertrekpunt en je wordt uitgedaagd om te reflecteren op verschillende gedragstijlen en te experimenteren met aanvullende communicatieve technieken.
Tijdens het traject heb je een coachgesprek ter verdieping en ondersteuning van jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling.

De masterclass is geschikt voor alle professionals, ongeacht functie of positie, die hun invloed willen vergroten en effectiever willen zijn in hun werk en werkrelaties.

Na afloop van deze masterclass kun je nog meer verdieping van je leiderschap vinden in de Masterclass Teamwork. 

Om deel te kunnen nemen aan deze cursus, dien je minstens te beschikken over een hbo/wo werk- en denkniveau en enkele jaren werkervaring.

Kerndocent is Drs Jorien Enning. Daarnaast worden aanvullend gastdocenten ingezet.

Jorien begeleidt leidinggevenden, projectmanagers en hun teams om te investeren in professionele interactie en effectief handelen. Zij wisselt trainingen en interactieve workshops af met gastdocentschappen en advies- & coachingstrajecten.

Als je de eindopdracht met positief resultaat afsluit en voor minimaal 80% aanwezig bent geweest bij de sessies, ontvang je een certificaat van UMIO | Maastricht University.

Najaarseditie 2024

8/10, 29/10 en 12/11 van 09.30 tot 16.30 uur

Voorjaarseditie 2025

25/3, 8/4 en 6/5 van 09.30 tot 16.30 uur

Over UMIO

UMIO is de executive education-tak van de Maastricht University School of Business and Economics. UMIO biedt diverse opleidingen aan die ontworpen zijn om je verder te helpen in je carrière. Onze opleidingen zijn ook in-company beschikbaar en kunnen worden aangepast aan de behoeften van jouw organisatie.

Over Maastricht University

Maastricht University staat bekend om haar Probleemgestuurd Onderwijs en internationale oriëntatie.

De Maastricht University School of Business and Economics is triple crown geaccrediteerd. Slechts 1% van de Business Schools in de wereld heeft deze drie accreditaties.

Contact

Masterclass Effectief Leiderschap Programme Coordinator
Marion Hameleers
Studieadviseur
+31 6 483 56 281 / 43 388 44 88

Meer weten?

Wil je meer informatie over dit programma? Download dan onze programmabrochure!

Laatste nieuws

Andere programma's

Evenementen

Aankomend event:

Online Infosessie

Tijdens de online Infosessie vertellen we je meer over wat UMIO te bieden heeft voor professionals. Je komt meer te weten over onze benadering van levenslange ontwikkeling, probleemgestuurd leren en natuurlijk onze verschillende programma’s.

Download jouw brochure voor de Masterclass Effectief Leiderschap

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA. De Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.

Download ons programmaoverzicht

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA. De Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.