Masterclass Governance en Aansprakelijkheid

Masterclass Governance en Aansprakelijkheid

In het kort

Locatie: Utrecht
Adres: Locatie volgt
Tijdstip: 9.30 – 13.00 uur
PE-Uren: 3
Taal: Nederlands
Kosten: €475 (vrijgesteld van BTW)

Als u zich in één keer tegelijk aanmeldt voor meerdere PE-masterclasses, gelden de volgende kortingstarieven:

  • 2 masterclasses € 900,-
  • 3 masterclasses € 1.275,-
  • 4 masterclasses € 1.600,-
  • 5 masterclasses € 2.000,-
  • 6 masterclasses € 2.400,-

Aankomend evenement:

UMIO Inspiration Day
13 juni 2024

Contact

Masterclass Governance en Aansprakelijkheid  Programme Coordinator
Rogier Deumes
Programme Director
+31 6 288 24 290

Bestuurdersaansprakelijkheid

Het aanvaarden van een functie als bestuurder of toezichthouder betekent verantwoordelijkheid nemen en verantwoordelijk zijn. Fouten maken is menselijk. Bestuurders en toezichthouders, ook in de (semi-)publieke sector, zijn daarop (helaas) geen uitzondering. Het komt nu eenmaal voor dat een bestuurder, vaak met de beste bedoelingen, een strategische keuze maakt waar achteraf beschouwd misschien een andere keuze beter was geweest. Zeker in de (semi-)publieke sector ligt de aansprakelijkheid van bestuurders en toezichthouders onder een vergrootglas. Moeten bestuurders en toezichthouders nu bij iedere ongelukkige keuze vrezen voor persoonlijke aansprakelijkheid? Ter geruststelling: dat is niet zo. Dat is maar goed ook, want dat zou een defensief beleid in de hand werken en dat wordt niet wenselijk geacht voor de organisatie. Bestuurders en toezichthouders (en uiteraard ook eventuele teams om hen heen) moeten echter wel weten waar de aansprakelijkheidsrisico’s liggen, zodat ze zich ervan bewust zijn waar de grens ligt tussen geoorloofde fouten en persoonlijke aansprakelijkheid. Dit is niet alleen van belang in de alledaagse besluitvorming, maar ook op het gebied van governance moet daarmee rekening worden gehouden.

Armando Mosele (Advocaat en Partner van Valegis Advocaten) neemt u in een interactieve Masterclass mee in het thema Governance & Bestuurdersaansprakelijkheid, aan de hand van aansprekende voorbeelden uit de praktijk. De Masterclass biedt meer dan voldoende ruimte om met elkaar en met de advocaten de discussie aan te gaan over die praktijkvoorbeelden. U wordt bovendien van harte aangemoedigd om ook situaties uit uw eigen dagelijkse praktijk aan te halen en daarover vragen te stellen. Op die manier komt de theorie, die natuurlijk ook besproken wordt, pas echt tot leven.

Spreker

MR. ARMANDO MOSELE – Armando is partner/advocaat bij Valegis Advocaten. Hij is gespecialiseerd in het ondernemingsrecht en het aansprakelijkheidsrecht. Hij adviseert en procedeert met regelmaat over kwesties die de persoonlijke aansprakelijkheid van bestuurders raken. Daarnaast is hij circa 10 jaar werkzaam geweest als curator en weet alles over Faillisementsrecht.

Doelgroep

Van deelnemers wordt verwacht dat zij ervaring hebben als toezichthouder óf dat ze zich terdege willen voorbereiden op een eerste toezichthoudende rol. De Masterclasses zijn tevens expliciet bedoeld voor directeuren, bestuurders en professionals die vakmatig met toezicht te maken hebben, zoals advocaten en accountants. Deelnemers komen uit verschillende delen van de (semi-)publieke en private sector. Deze diversiteit is zeer verrijkend.

Supervisie Limburg

UMIO organiseert met regelmaat Masterclasses die zich primair richten op toezichthouders en bestuurders van organisaties in zowel de publieke als de private sector in de provincie Limburg. Deze masterclasses worden georganiseerd i.s.m. Supervisie Limburg.

Aanmelden

Aanmelden kan via de heer Leo Urlings:

Contact

Masterclass Governance en Aansprakelijkheid Programme Coordinator
Rogier Deumes
Programme Director
+31 6 288 24 290

Meer weten?

Wil je meer informatie over dit programma? Neem dan contact met ons op!

Laatste nieuws

Andere programma's

Evenementen

Download jouw brochure voor de Masterclass Governance en Aansprakelijkheid

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA. De Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.

Download ons programmaoverzicht

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA. De Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.