Masterclass Strategisch Risicomanagement

Masterclass Strategisch Risicomanagement

In het kort

Volgende start: 23 mei 2024
Start ook op:
3 juni 2024
6 november 2024
Locatie: Eindhoven, Utrecht en Limburg
Tijdstip: 13.30-17.00 uur
PE-Uren: 3
Taal: Nederlands
Kosten: €475 (vrijgesteld van BTW)*

*Als u zich in één keer tegelijk aanmeldt voor meerdere PE-masterclasses, gelden de volgende kortingstarieven:

  • 2 masterclasses € 900,-
  • 3 masterclasses € 1.275,-
  • 4 masterclasses € 1.600,-
  • 5 masterclasses € 2.000,-
  • 6 masterclasses € 2.400,-

Contact

Masterclass Strategisch Risicomanagement  Programme Coordinator
Rogier Deumes
Programme Director
+31 6 288 24 290

Van waarde behouden naar waarde creëren

Op welke wijze krijgt u als toezichthouder/bestuurder inzicht in en grip op de strategische risico’s van uw organisatie? Risicomanagement is bedoeld om onzekerheid beter beheersbaar te maken rekening houdende met het feit dat risico’s niet statisch zijn doch meebewegen met de ontwikkelingen van een organisatie. Dit vereist voortdurende alertheid van de werkorganisatie maar bij strategische risico’s ook en vooral van het bestuur en het toezicht. Centraal in deze masterclass staan ontwikkelingen in de buitenwereld en in uw eigen organisatie die een belangrijke indicator zijn voor het ontstaan of wijzigen van strategische risico’s. Frank van Attekum, docent risicomanagement aan de School of Business and Economics van Maastricht University, behandelt de kernzaken van risicomanagement. Aan de hand van praktijkvoorbeelden en praktijksituaties in de verschillende sectoren (van overheid tot bedrijfsleven, van onderwijs tot zorg) leren de deelnemers de theorie van strategisch risicomanagement toe te passen in hun eigen organisatie.

Datum, tijdstip en locatie

Deze masterclass wordt aangeboden op verschillende data:

23 mei 2024: 13.30 – 17.00 uur, Utrecht (locatie volgt)

3 juni 2024: 13.30 – 17.00 uur, Limburg (locatie volgt)

6 november 2024: 13.30 – 17.00 uur, Aristo Meeting Center, Vestdijk 30, 5611 CC Eindhoven

Spreker

FRANK VAN ATTEKUM – Frank is ruim 40 jaar actief voor openbaar bestuur, ziekenhuizen en zorginstellingen, onderwijsveld en volkshuisvesting als consultant, docent, auteur en toezichthouder. Frank is als partner-gevolmachtigde tot 1 juni 2014 verbonden geweest aan Deloitte Consulting toen hij is uitgetreden vanwege het bereiken van de statutair verplichte uittrede-leeftijd. Sindsdien is hij actief als zelfstandig management consultant in associatie met Deloitte en ORGfit. Binnen het brede vakgebied van governance is Frank expert op het gebied van strategisch risicomanagement. Hij is in dat vakgebied als docent verbonden aan de Business School van de Universiteit van Maastricht. Eerder vervulde hij docentschappen op het gebied van fiscaliteit aan de Belastingacademie en Universiteit Leiden en was hij als docent verbonden aan Nyenrode University (MBA Public Governance). Zijn praktische ervaring als toezichthouder is gebaseerd op diverse commissariaten, onder meer bij Woningstichting Sint Mathias, bij het Integraal Kankercentrum Limburg, bij het Regionaal Opleidingscentrum Leeuwenborgh en bij Deloitte op voordracht van de partners. Momenteel is Frank lid van de raad van toezicht van Maastro Clinic, het radiotherapeutisch centrum in Limburg en voorzitter van de Raad van Toezicht van Stichting Radar, een organisatie voor ondersteuning van mensen met een verstandelijke beperking in Zuid-Limburg.

Doelgroep

Van deelnemers wordt verwacht dat zij ervaring hebben als toezichthouder óf dat ze zich terdege willen voorbereiden op een eerste toezichthoudende rol. De Masterclasses zijn tevens expliciet bedoeld voor directeuren, bestuurders en professionals die vakmatig met toezicht te maken hebben, zoals advocaten en accountants. Deelnemers komen uit verschillende delen van de (semi-)publieke en private sector. Deze diversiteit is zeer verrijkend.

Supervisie Limburg

UMIO organiseert met regelmaat Masterclasses die zich primair richten op toezichthouders en bestuurders van organisaties in zowel de publieke als de private sector in de provincie Limburg. Deze masterclasses worden georganiseerd i.s.m. Supervisie Limburg.

Aanmelden

Aanmelden kan via de heer Leo Urlings:

Contact

Masterclass Strategisch Risicomanagement Programme Coordinator
Rogier Deumes
Programme Director
+31 6 288 24 290

Meer weten?

Wil je meer informatie over dit programma? Neem dan contact met ons op!

Laatste nieuws

Andere programma's

Download jouw brochure voor de Masterclass Strategisch Risicomanagement

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA. De Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.

Download ons programmaoverzicht

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA. De Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.