UMIO Inspiration Day

UMIO Inspiration Day

Future-proof your business
Datum: 13 juni 2024
Van 13:00 tot 19:00
Locatie: Tapijnkazerne, Maastricht
Taal: Engels, Nederlands

Stap de toekomst binnen tijdens UMIO Inspiration Day! Onder het overkoepelende thema ‘Future-proof your business’ laten we UMIO’s diverse aanbod zien en ontdek je welke vaardigheden en kennis nodig zijn voor succes in de wereld van morgen.

Woon een boeiende Q&A bij met Pamela Habibović (Rector Magnificus van de Universiteit Maastricht) en Boris Blumberg (directeur van UMIO), verdiep je in breakout-sessies over onderwerpen als leiderschap, duurzaamheid, innovatie en digitalisering, en grijp de kans om te netwerken met andere aanwezigen onder het genot van een hapje en een drankje.

UMIO Inspiration Day is voor iedereen gratis toegankelijk. Wacht echter niet te lang met inschrijven, want het aantal plaatsen is beperkt.

Planning:

  • 13:00-13:30 Inloop met vlaai en koffie
  • 13:30-14:00 Q&A
  • 14:00-15:30 Eerste breakout-sessie
  • 15:30-16:00 Pauze met drankjes
  • 16:00-17:30 Tweede breakout-sessie
  • 17:30-19:00 Netwerkborrel

Lees hieronder meer over de verschillende breakoutsessies.

In deze interactieve sessie van Assistant Professor Jermain Kaminski verkennen we de praktische toepassingen en beperkingen van generatieve AI-technologieën in het bedrijfsleven en creatieve sectoren. Je bouwt een GPT-model op maat voor persoonlijke assistentie en gebruikt geavanceerde beeldgeneratietechnieken om gedetailleerde klantpersona’s en productvisualisaties te maken. We gaan ook in discussie over hoe creatieve culinaire experts in Limburg AI zien als een partner in innovatie. Aan het einde van de sessie zul je zien hoe AI zowel een belangrijk ingrediënt kan zijn voor versnelde experimenten als voor de aangebrande toast die af en toe geschraapt moet worden.

Taal: Engels

In deze werksessie ontrafelen we een complexe uitdaging die decennia lang zal duren en velen zal treffen: In 90 minuten maken we de circulaire transitie tastbaar. 

  • Wat omvat deze transitie? 
  • Welke gevolgen heeft deze voor een provincie als Limburg? 
  • En welke bijdrage kan een ieder hieraan leveren? 

 

Aan de hand van inspirerende werkmaterialen gaan we de strategische dialoog met elkaar aan.

Of je nu ondernemer, beleidsmaker of onderzoeker bent, iedereen is welkom. Hoe meer diversiteit in de groep, des te rijker de dialoog!

Deze werksessie wordt verzorgd door Dr. Nicole Rijkens, onderzoeker en docent bij het Maastricht Sustainability Institute, coördinator van het Regionale Transitieplatform en mede-oprichter van het toekomstonderzoeksbureau Pantopicon. 

Taal: Nederlands

Het beste uit je collega’s, werknemers of leiders halen is geen gemakkelijke taak; anders zouden we niet zoveel managementboeken en managementtrainingen nodig hebben om dit te bereiken. Wat we weten is dat vertrouwen, betrokkenheid en veiligheid lijken samen te gaan met hoge prestaties. We weten ook dat leiderschap, hr en organisatieontwerp hierbij een rol lijken te spelen. Kijk mee met Wim Gijselaers, hoogleraar Professional Learning aan de Universiteit Maastricht; in zijn sessie bespreekt en deelt hij onderzoek over de ontbrekende schakel in het begrijpen hoe groepen, netwerken en organisaties hun potentieel kunnen benutten.

Taal: Engels

Doe mee met Mikhael Akasha van UMIO/Innovate tijdens een workshop Business Design die je helpt nieuwe groeikansen in je markt te herkennen.

Wie is je grootste vijand? Of beter gezegd, bestaat je grootste vijand al? Dat is misschien moeilijk vast te stellen, maar er zijn manieren waarop je jezelf kunt voorbereiden op de toekomst. Samen met Mikhael ontwerp je je volgende ‘groeiraket’ en ga je hands-on aan de slag om potentiële verstorende concepten te ontwikkelen die zijn toegesneden op jouw markt, waarna je beoordeelt in hoeverre jouw organisatie klaar is voor innovatie.

Deze workshop is perfect geschikt voor Impact Entrepreneurs die hun begrip en implementatie van innovatieve praktijken willen verbeteren. Mikhael classificeert een Impact Entrepreneur als iemand – in grote of kleine organisaties – die zichzelf, zijn organisatie en de mensheid vooruit helpt. Het doel van de workshop is om je uit te rusten met de nodige tools en methodologieën om zelfverzekerd door verandering te sturen.

Taal: Engels

Eddie van der Wereld, UMIO MaastrichtMBA alumnus en expert in gedrags- en cultuurverandering, neemt je mee in een verhelderende sessie over het ontketenen van de kracht van TEAMENERGY. Als doorgewinterde facilitator en coach brengt Eddie een aanstekelijke passie mee voor het stimuleren van goed presterende teams en duurzame organisaties. Met inzichten uit zijn Executive MBA in Leiderschap & Duurzaamheid, zal Eddie in deze sessie verdiepen in de wetenschap van teamdynamiek en bekijken hoe je de energie van een team kunt meten en optimaliseren voor betere prestaties en samenwerking.

Je leert praktische strategieën om de energieniveaus van je team te beoordelen en te verhogen, wat leidt tot meer cohesie, innovatie en succes. Als teamleider is het normaal dat je je afvraagt hoe je team het doet buiten de prestatiecijfers om. Van sociale dynamiek tot teamwerk en samenwerking, elk aspect speelt een rol bij het bereiken van hoge prestaties. Verrassend genoeg geeft onderzoek aan dat slechts 20% van de teams deze hoge prestaties bereikt, waarbij de energie van het team naar voren komt als een kritieke factor voor hun succes. Het managen van teamenergie is een cruciale rol voor het leiderschap. Maar hoe doe je dit, en welke wetenschappelijke benaderingen kun je gebruiken om de teamenergie te meten en de juiste interventies te creëren? Mis deze kans niet om de wereld van TEAMENERGY te ontdekken en het volledige potentieel van je team op te halen!

Taal: Engels

Kom je ook?

Meld je nu aan!

Download ons programmaoverzicht

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA. De Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.