Governance Dynamics
Masterclass Governance

Governance Dynamics

In het kort

• 6 november 2024
, 13:30
 - 17:00 uur
Aristo Meeting Center, Vestdijk 30, 5611 CC
Eindhoven
Taal: Nederlands
PE-Uren: 3
Kosten: €475 (vrijgesteld van BTW)

Als u zich in één keer tegelijk aanmeldt voor meerdere PE-masterclasses, gelden de volgende kortingstarieven:

  • 2 masterclasses € 900,-
  • 3 masterclasses € 1.275,-
  • 4 masterclasses € 1.600,-
  • 5 masterclasses € 2.000,-
  • 6 masterclasses € 2.400,-

Contact

Governance Dynamics  Programme Coordinator
Rogier Deumes
Programme Director
+31 6 288 24 290

Beweging in besturing

Centrale vraag van de masterclass: hoe vul ik als toezichthouder mijn rol(len) in, in samenspel en tegenspel met mijn collega toezichthouders, het bestuur en de overige interne en externe stakeholders? Met welke dynamieken heb ik dan te maken?’.

Aan de orde komen onder meer: eigen drijfveren en valkuilen van de toezichthouder, de ontwikkeling van het toezichtsteam, tegenkracht en ‘het ongezegde’ in het team, de ‘stoel van de bestuurder’, de kunst van het vragenstellen en adviseren, de verhouding tot medezeggenschap en werkvloer, en de verhoudingen tot samenwerkingspartners in netwerkgovernance.

Deze masterclass is voor de ervaren toezichthouders vooral een verdieping van het speelveld door ervaringsleren van en met elkaar, met inbreng van eigen casuïstiek van de deelnemers.

Spreker

DRS. HERMAN GROOTELAAR MMC – Drs. Herman Grootelaar MMC (1959) is Bestuurskundige (UT) en Management Consultant (VU). Hij heeft ruime ervaring als bestuurs- en organisatieadviseur, als toezichthouder, en als manager en docent van professionals. Vanuit zijn zelfstandige adviespraktijk GovernanceConsult werkt hij aan vraagstukken van strategie, sturing en samenspel in openbaar bestuur en publiek domein. Hij was voorheen managing partner bij Lysias Advies en daarvoor managing partner en adviseur bij TwynstraGudde. Hij heeft ervaring als toezichthouder in de sectoren zorg, onderwijs, wonen en maatschappelijke dienstverlening. Op dit moment is hij voorzitter RvC deltaWonen en voorzitter RvT Wijkteams Enschede. Tevens was hij eerder als docent verbonden aan UT, SIOO, TIAS en HU.Hij is een ‘reflective practitioner’ die gevoed door praktijk en theorie van het toezichthouden zijn eigen praktijktheorie zal inbrengen en de masterclass zal (bege)leiden.

Doelgroep

Van deelnemers wordt verwacht dat zij ervaring hebben als toezichthouder óf dat ze zich terdege willen voorbereiden op een eerste toezichthoudende rol. De Masterclasses zijn tevens expliciet bedoeld voor directeuren, bestuurders en professionals die vakmatig met toezicht te maken hebben, zoals advocaten en accountants. Deelnemers komen uit verschillende delen van de (semi-)publieke en private sector. Deze diversiteit is zeer verrijkend.

Supervisie Limburg

UMIO organiseert met regelmaat Masterclasses die zich primair richten op toezichthouders en bestuurders van organisaties in zowel de publieke als de private sector in de provincie Limburg. Deze masterclass wordt georganiseerd i.s.m. Supervisie Limburg.

Aanmelden

Aanmelden kan via de heer Leo Urlings:

Contact

Governance Dynamics Programme Coordinator
Rogier Deumes
Programme Director
+31 6 288 24 290

Meer weten?

Wil je meer informatie over dit programma? Neem dan contact met ons op!

Inzichten

Laatste nieuws

Andere programma's

Download ons programmaoverzicht

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA. De Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.