Masterclass Leiderschap

Masterclass Leiderschap

In het kort

Volgende start: 22 april 2024
Locatie: Limburg
Tijdstip: 9.30-13.00 uur
PE-Uren: 3
Taal: Nederlands

*Als u zich in één keer tegelijk aanmeldt voor meerdere PE-masterclasses, gelden de volgende kortingstarieven:

  • 2 masterclasses € 900,-
  • 3 masterclasses € 1.275,-
  • 4 masterclasses € 1.600,-
  • 5 masterclasses € 2.000,-
  • 6 masterclasses € 2.400,-

Contact

Masterclass Leiderschap  Programme Coordinator
Rogier Deumes
Programme Director
+31 6 288 24 290

Leiderschap als Risicofactor

Misschien is leiderschap wel het meest cruciale risico van elke organisatie. Maar hoe weet je nu als RvT dat dat oké is? Hoe houd je de vinger aan de pols? Hoe toets je dat nu?

We zijn in een tijd waarin de dynamiek en complexiteit voelbaar toeneemt. Of je nu medewerker, manager of bestuurder bent, je werkt altijd in een netwerk van collega’s waar je mede afhankelijk van bent. En zij zijn mede afhankelijk van jou. Volgens hoogleraar Mariëlle Heijltjes vraagt dit dat je vanuit de leiding loslaat binnen grenzen. Maar wat betekent dat?

In onze Masterclass introduceren we drie toetsingskaders die je helpen om als RvT snel te zien waar het leiderschap binnen je organisatie staat:

  • Een toetsingskader op individueel niveau
  • Een toetsingskader op teamniveau
  • Een toetsingskader op organisatieniveau

Elk toetsingskader omvat vijf fases, zodat je compact en met focus direct een eerste analyse kunt maken.  Het zijn vensters aan de hand waarvan je snel kunt zien waar het leiderschap binnen je organisatie staat én wat de eerstvolgende stappen van ontwikkeling kunnen zijn. Om zo het thema ‘leiderschap als risicofactor’ methodisch de aandacht te geven die het verdient.

Spreker

FRANS WILMS – Frans Wilms is expert in verbindend leiderschap en werkt bij Leiderschapsdomeinen. Hij begeleidt, traint en coacht leiders en professionals in verbindend leiderschap, zodat ze zonder stress de beweging creëren die ze beogen te midden van toenemende dynamiek, complexiteit en onzekerheid. De eigen praktijk van de deelnemers zélf staat centraal in de individuele en in company opleidingen van Leiderschapsdomeinen. Frans groeide van afdelingshoofd naar manager, directeur, burgemeester, bestuurder en toezichthouder. Hij is oorspronkelijk opgeleid tot sporttrainer en leraar lichamelijke opvoeding. Hij volgde onder meer de opleidingen Master Change Management (MCM) en mediator. Hij schreef het boek ‘Groeien in leiderschap; begin bij jezelf en doe het samen’ over zijn eigen vallen en opstaan op weg naar verbindend leiden. Op basis van zijn eigen ervaringen ontwikkelde hij de Opleidingen in Verbindend Leiderschap die hij zélf graag had willen volgen. Hierin verbindt hij actuele theoretische modellen met eenvoudige praktische acties, waarmee je direct aan de slag kunt.

Doelgroep

Van deelnemers wordt verwacht dat zij ervaring hebben als toezichthouder óf dat ze zich terdege willen voorbereiden op een eerste toezichthoudende rol. De Masterclasses zijn tevens expliciet bedoeld voor directeuren, bestuurders en professionals die vakmatig met toezicht te maken hebben, zoals advocaten en accountants. Deelnemers komen uit verschillende delen van de (semi-)publieke en private sector. Deze diversiteit is zeer verrijkend.

Supervisie Limburg

UMIO organiseert met regelmaat Masterclasses die zich primair richten op toezichthouders en bestuurders van organisaties in zowel de publieke als de private sector in de provincie Limburg. Deze masterclasses worden georganiseerd i.s.m. Supervisie Limburg.

Aanmelden

Aanmelden kan via de heer Leo Urlings:

Contact

Masterclass Leiderschap Programme Coordinator
Rogier Deumes
Programme Director
+31 6 288 24 290

Meer weten?

Wil je meer informatie over dit programma? Neem dan contact met ons op!

Laatste nieuws

Andere programma's

Download jouw brochure voor de Masterclass Leiderschap

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA. De Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.

Download ons programmaoverzicht

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA. De Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.