Masterclass Meervoudige Waardecreatie

Masterclass Meervoudige Waardecreatie

In het kort

PE-Uren: 3
Taal: Nederlands
Kosten: €475 (vrijgesteld van BTW)

Als u zich in één keer tegelijk aanmeldt voor meerdere PE-masterclasses, gelden de volgende kortingstarieven:

  • 2 masterclasses € 900,-
  • 3 masterclasses € 1.275,-
  • 4 masterclasses € 1.600,-
  • 5 masterclasses € 2.000,-
  • 6 masterclasses € 2.400,-

Aankomend evenement:

UMIO Inspiration Day
13 juni 2024

Contact

Masterclass Meervoudige Waardecreatie  Programme Coordinator
Rogier Deumes
Programme Director
+31 6 288 24 290

Van sturen op winst naar sturen op waarde

Mede door de grootschalige technologische en maatschappelijke veranderingen moeten bedrijfsmodellen van de toekomst steeds meer gericht zijn op meervoudige waardecreatie, waarbij economische, ecologische en sociale waarde meer met elkaar in evenwicht zijn. Onderzoek toont bovendien aan dat de waarde van organisaties steeds minder bestaat uit ‘tastbare’ (materiële) waarden en steeds meer bestaat uit ‘niet tastbare’ (immateriële) waarden. De vaak op langere termijn georiënteerde ecologisch verantwoorde en sociaal rechtvaardige resultaten gaan een steeds grotere rol spelen. Kortetermijnwinst dient vooral de financieel gedreven investeerder. Dit korte termijn economisch belang kan conflicteren met de eerdergenoemde, meer maatschappelijke, waarden. Dit neemt niet weg dat het creëren van economische ondernemingswaarde een belangrijke randvoorwaarde is en blijft voor de continuïteit van organisaties. Om gebalanceerde waarde en impact te kunnen creëren op deze drie aandachtsgebieden (economisch, ecologisch en sociaal), is vaak niet één organisatie ‘exclusief’ aan zet, maar is een netwerk, de community nodig. Maar hoe bepaal je of de juiste impact wordt gecreëerd? En hoe meet je dat en hoe rapporteer je daarover? Welke wijzigingen in wet- en regelgeving in bijvoorbeeld de verantwoording komen eraan en wat betekenen deze ontwikkelingen voor het besturen van organisaties en het toezicht daarop? Het doel van deze masterclass is om op deze vraagstukken nieuwe inzichten te verwerven en deze actief met elkaar te delen.

Sprekers

DRS. ROB JACOBS RA RC – Rob Jacobs is een ervaren financial met ruim 20 jaar ervaring in de accountancy (Deloitte en EY) en als manager op het gebied van (business) control en riskmanagement in de energiesector (bij Essent/Enexis). Momenteel is hij werkzaam als parttime senior docent/onderzoeker aan Zuyd Hogeschool, waar hij onderdeel uitmaakt van het lectoraat ‘Future Proof Financial’ en als kerndocent verbonden aan de Universiteit Maastricht, zowel bij de Opleiding tot Register Controller (RC), de Opleiding Business Control als de Leergang Data Analytics & New Technologies. Hij is tevens bezig met een promotieonderzoek rondom ‘Integrated Thinking & Reporting’ en toezichthouder bij Stichting Trajekt in Maastricht.

DRS. KARIN DASSEN MBA FFP – Karin Dassen is een gedreven en gepassioneerde docent voor het klaarstomen van ‘future proof financials’. Zij heeft een praktische achtergrond in Finance (o.a. ING, Van Lanschot) en heeft zich de afgelopen jaren verder gespecialiseerd in Sustainable Business & Economics. Als sr. docent en onderzoeker is zij verbonden aan Zuyd Hogeschool. Daar richt zij zich op het onderwijzen en vernieuwen van diverse bedrijfseconomische vakken, die door de razendsnelle ontwikkelingen om een verandering in mindset vragen van de nieuwe generatie financials. Karin kent als geen ander de ingrediënten die nodig zijn om dit soort veranderingen in denken en doen teweeg te brengen. Haar focusgebied is daarbij de ontwikkeling van nieuwe (duurzame) business modellen en de impact die dit heeft op de ondernemingswaarde. Dit alles doet zij in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven en als lid van het lectoraat “future proof financial”, met als doel om samen meer bedrijfseconomische en strategische waarde te creëren dan enkel financieel. Karin beschikt over zowel een master in Bedrijfseconomie als in Bedrijfskunde, en volgde onder meer het Sustainability Leadership Program aan TIAS en de opleiding tot Register Adviseur Bedrijfsopvolging Business Modeling & Valuation.

Doelgroep

Van deelnemers wordt verwacht dat zij ervaring hebben als toezichthouder óf dat ze zich terdege willen voorbereiden op een eerste toezichthoudende rol. De Masterclasses zijn tevens expliciet bedoeld voor directeuren, bestuurders en professionals die vakmatig met toezicht te maken hebben, zoals advocaten en accountants. Deelnemers komen uit verschillende delen van de (semi-)publieke en private sector. Deze diversiteit is zeer verrijkend.

Supervisie Limburg

UMIO organiseert met regelmaat Masterclasses die zich primair richten op toezichthouders en bestuurders van organisaties in zowel de publieke als de private sector in de provincie Limburg. Deze masterclass wordt georganiseerd i.s.m. Supervisie Limburg.

Aanmelden

Aanmelden kan via de heer Leo Urlings:

Contact

Masterclass Meervoudige Waardecreatie Programme Coordinator
Rogier Deumes
Programme Director
+31 6 288 24 290

Meer weten?

Wil je meer informatie over dit programma? Neem dan contact met ons op!

Laatste nieuws

Andere programma's

Evenementen

Download jouw brochure voor de Masterclass Meervoudige Waardecreatie

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA. De Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.

Download ons programmaoverzicht

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA. De Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.