Training Professionele Ethiek voor Financials

Training Professionele Ethiek voor Financials

In het kort

Volgende start: 8 april 2024
Locatie: Online
Tijdstip: 18.30 – 21.00 uur
PE-Uren: 3
Kosten: €195 (vrijgesteld van BTW)

Aankomend evenement:

UMIO Inspiration Day
13 juni 2024

Contact

Training Professionele Ethiek voor Financials  Programme Coordinator
Rogier Deumes
Programme Director
+31 6 288 24 290

Training Professionele Ethiek voor Financials

Financiële professionals hebben de plicht zich bij de uitoefening van hun beroep te houden aan de hoogste gedragsnormen, om zo de hoogst mogelijke kwaliteit en aanzien van het beroep te borgen en uit te dragen. Er zijn verschillende gedragscodes die mede richting geven aan het handelen van financials. Daarbij is het vooral van belang dat de financial problematiek of dilemma’s leert herkennen, erkennen en oplossen, of dat de financial zijn professioneel ethisch inzicht en handelen weet te versterken en hij/zij het ontwikkelen van de vaardigheid in interactie daaromtrent weet te stimuleren. Dat betekent dat de financial zich meer kennis van ethiek eigen moet blijven maken, maar vooral en eerst dat hij/zij de vaardigheden met betrekking tot ethisch gedrag vergroot en daarin meer ervaring opdoet. Met andere woorden, het hanteren door de financial van ethische problematiek en/of dilemma’s moet (verder) worden geprofessionaliseerd. Vragen die aan bod komen bij deze online training zijn o.a.:

  • Wanneer handelt u “goed”?
  • Wanneer doet u te weinig en wanneer teveel?
  • Hoe ruim neemt u uw verantwoordelijkheid?

Professionalisering van financials met betrekking tot ethisch handelen wordt vooral bevorderd door activiteiten waarbij de deelnemers daarover onderling in gesprek gaan. Een gesprek dat zich dan vooral richt op ethiek en de daaruit voortvloeiende problematiek in het kader van het beroep en in het bijzonder de eigen – specifieke – functie en de context waarin deze zich afspeelt. Aldus kan men van elkaars ervaringen leren en de eigen kennis en vaardigheden vergroten. Ook kan op die wijze praktijkgerichte casuïstiek voor het specifieke functie- en/of werkgebied ontstaan.

Tijdens deze training gaat in groepen aan de slag met zelf ingebrachte praktijkvoorbeelden. Uit deze voorbeelden blijkt in welke situaties u zoal wordt geconfronteerd met professioneel ethische vragen en dilemma’s. Na het analyseren van de voorbeelden in groepen wordt er “gechallenged’. Welke rol moet u spelen inzake integriteit?

Deze training staat onder leiding van prof. dr. H.F.D. (Harold) Hassink RA, hoogleraar Bedrijfseconomie en directeur van de Opleiding tot Registercontroller van de School of Business & Economics van Maastricht University. Harold Hassink is onder andere actief op de thema’s governance, risk management en business ethics.

Deze training classificeert tevens als de jaarlijks verplichte PE-activiteit Professionele Ethiek voor RC’s (3 PE-uren).

[De voorheen driejaarlijks verplichte cursus ‘VRC gedragscode’ is vervangen door een verplichte PE-activiteit ‘Professionele Ethiek’ van (gemiddeld) 3 PE-punten/uren per jaar.]

Datum, tijdstip en en locatie

Deze training wordt aangeboden op:

Maandag 8 april: 18.30-21.00 uur, Online via zoom

Aanmelden

Aanmelden kan via Tanja Kicken: t.kicken@maastrichtuniversity.nl

Contact

Training Professionele Ethiek voor Financials Programme Coordinator
Rogier Deumes
Programme Director
+31 6 288 24 290

Meer weten?

Wil je meer informatie over dit programma? Neem dan contact met ons op!

Laatste nieuws

Andere programma's

Evenementen

Download jouw brochure voor de Training Professionele Ethiek voor Financials

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA. De Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.

Download ons programmaoverzicht

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA. De Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.