Deeltijdopleiding Bedrijfskunde 

Deeltijdopleiding Bedrijfskunde 

In het kort

• 
september 2024
Taal: Nederlands
Locatie: Maastricht
Duur: 1 jaar (20 lesdagen)
Totaalbedrag collegegeld: €4.995
PE-Uren: 120
In-Company Beschikbaar

Aankomend evenement:

Online Infosessie
31 juli 2024

Contact

Deeltijdopleiding Bedrijfskunde  Programme Coordinator
Marion Hameleers
Studieadviseur
+31 6 483 56 281 / 43 388 44 88

De Deeltijdopleiding Bedrijfskunde is voor professionals met werkervaring die zich verder willen ontwikkelen op het gebied van diverse bedrijfskundige thema’s.

Wat biedt de Deeltijdopleiding Bedrijfskunde?

Veel functies veranderen momenteel in hoog tempo. Steeds meer worden bedrijfskundigen gevraagd als sparringpartner van directie, bestuur, managementteam, waarbij het gaat om proactief beslissen en adviseren over operationele, tactische en strategische vraagstukken. Vooruitkijken, kansen zien en helpen waarde te creëren; dat is de nieuwe rol van de bedrijfskundige!

Deze deeltijdopleiding van twaalf maanden richt zich op professionals die zich in bedrijfskundige thema’s willen bekwamen. De bedrijfskundige is een belangrijke verbinder in de organisatie. Je leert de strategische uitgangspunten van de organisatie vertalen naar dagelijks management. Het efficient en effectief organiseren van processen staat daarbij centraal. De opleiding besteedt aandacht aan de belangrijkste bedrijfskundige gebieden.

Wat kun je na afloop van de Deeltijdopleiding Bedrijfskunde?

Na afloop van de opleiding ben je in staat om management- en economische vraagstukken te verbinden om zo vraagstukken integraal te kunnen benaderen. Je vergroot je kennis, inzicht, en vaardigheden met behulp van generieke cases en zelf ingebrachte cases uit de eigen praktijk.

De verschillende deelnemers brengen allemaal hun eigen kennis en vaardigheden in. De diversiteit aan achtergronden maakt dat de deelnemers veel van elkaar en elkaars organisatie leren.

Er is aandacht voor de harde kant en de gedragsmatige kant. Het curriculum is zeer relevant en actueel en het onderwijs case gedreven, praktisch en van hoge toegevoegde waarde. Er is ook ruimte voor reflectie op de rol van bedrijfskundige en de daarmee samenhangende persoonlijke effectiviteit. De combinatie van professional skills, business understanding en personal impact kenmerkt de succesvolle bedrijfskundige!

"Jezelf ontwikkelen naast je baan verrijkt je; niet alleen als professional, maar ook als mens."
Esther-Paulus-Maalste-1
Esther Paulus Maalsté
Store Manager
De Bijenkorf Eindhoven

PROGRAMMAOPZET

 • Het programma bestaat uit twintig lesdagen.
 • Het onderwijs vindt plaats op de Tapijnkazerne in het centrum van Maastricht.
 • De opleiding start jaarlijks in februari, mei en september.
 • Het onderwijs vindt plaats op donderdagmiddag en -avond of dinsdagmiddag en -avond (één keer per twee weken).
 • De onderwijstijden zijn van 14.00 uur tot 17.00 uur en van 18.00 uur tot 21.00 uur.
 • Het onderwijs wordt gegeven in het Nederlands.
 • Er wordt een sterk case-gerichte onderwijsmethode gehanteerd, waarbij de theorie wordt toegepast op concrete praktijkproblemen, soms ingebracht door deelnemers zelf.
 • Je werkt in kleine groepen aan de cases om zo maximaal te profiteren van elkaars inbreng en ervaring. 
 • De voorbereidingstijd voor een lesdag bedraagt ongeveer drie uur per twee weken.
  Dit leidt ertoe dat er sprake is van een goede werk-privé-studiebalans.

PROGRAMMAONDERDELEN

Modules

 • Strategisch Management
 • Business Control
 • Leiderschap
 • Innovatie & Design Thinking
 • Strategisch HR Management en Change
 • Finance, Accounting & Governance 

Download de brochure voor meer informatie.

VOOR WIE IS DEZE OPLEIDING GESCHIKT?

Deelnemers zijn werkzaam bij multinationals, grote en kleine ondernemingen, bij de overheid, in de zorg, bij non-profit-organisaties, in de zakelijke dienstverlening, of als zzp’er.

Alle deelnemers hebben de ambitie om meer overzicht te krijgen; meer de relatie met andere vakgebieden te leggen om zo vraagstukken meer integraal te kunnen benaderen. Vanuit hun oorspronkelijke vakdiscipline zetten ze zo de stap naar een bredere bedrijfskundige rol.

De diversiteit van deelnemers maakt de opleiding heel waardevol. Deelnemers zijn onder andere werkzaam in de rol van algemeen manager, vakspecialist, beleids- of stafmedewerker, afdelingsleider, accountmanager, lid van een MT, applicatiespecialist, (operationeel) directeur, consultant, projectleider.

 

DE DOCENTEN

Elke module van de opleiding wordt verzorgd door een team van docenten, onder leiding van een modulecoördinator.
Dit team bestaat uit academische docenten en praktijkdocenten.
De meeste professoren en andere docenten van de Opleiding Bedrijfskunde zijn typisch actief in de universitaire wereld en in de praktijk (bijvoorbeeld als directeur, manager, consultant, expert, et cetera).

TOELATING

De meeste deelnemers hebben als vooropleiding een hbo- of universitaire opleiding.

Elke studierichting kwalificeert voor deelname.

Er is ook ruimte voor belangstellenden die de hbo- of universitaire opleiding niet hebben afgerond maar wel beschikken over een hbo- of universitair denk- en werkniveau (in overleg).

Daarnaast moet de deelnemer over minimaal drie jaar werkervaring beschikken.

Per startmoment is er een beperkt aantal plekken beschikbaar; vroege aanmelding wordt dus aanbevolen.

We bieden je graag de mogelijkheid om in een studieadviesgesprek te bespreken of jouw achtergrond, diploma’s en leerdoelen aansluiten bij deze opleiding.

DIPLOMA

De deelnemer die de opleiding succesvol afsluit, ontvangt een diploma van Universiteit Maastricht. Dit diploma betreft geen bachelor- of masterdiploma (daarvoor is het aantal studiepunten van de opleiding niet omvangrijk genoeg), maar de opleiding is nadrukkelijk wel op universitair niveau. Afgestudeerden tonen dan ook met het diploma aan dat zij op universitair niveau zijn opgeleid en dat zij functies kunnen bekleden waarbij een universitaire opleiding gevraagd wordt.

Daarnaast wordt de deelnemer ingeschreven in het register van Bedrijfskundigen dat door Universiteit Maastricht wordt beheerd. Deelnemers mogen na afronding van de Opleiding Bedrijfskunde de niet-beschermde titel Bedrijfskundige voeren. Deze titel fungeert ter identificatie van de beroepsuitoefenaar en als kwaliteitskeurmerk. Het kwaliteitsimago van Universiteit Maastricht geeft het diploma extra gewicht.

Klik hier voor een verslag en video van de laatste diploma-uitreiking op 12 april 2024.

ERVARINGEN VAN ALUMNI

‘Het afgelopen jaar heb ik ervaren als een buitengewoon inspirerende reis. De toewijding van de docenten en de waardevolle interactie met medestudenten hebben mij in staat gesteld om me verder te verdiepen in bedrijfskundige thema’s, wat van onschatbare waarde is geweest voor mijn rol als controller.
Elke sessie was tot in de puntjes georganiseerd en de lesinhoud bood mij een verrijkende, intellectuele uitdaging. Daarnaast koester ik warme herinneringen aan de gezellige momenten met een aantal medestudenten.’ 

Patricia van Bogaert, Controller

‘Wat mij heel erg aansprak aan de opleiding, was de diversiteit binnen de groep. Veel verschillende leeftijden, achtergronden, en werkvelden. Doordat je met al die mensen dezelfde opleiding volgt, leer je veel van elkaar en ontdek je hoe andere organisaties omgaan met maatschappelijk actuele onderwerpen en relevante thema’s binnen het werkveld. Op die manier heb je écht betekenisvolle impact op elkaar!’

Cesarine Pasmans, Teamleider

‘Wacht niet te lang met een stap te zetten; ik had de opleiding Bedrijfskunde twintig jaar eerder moeten volgen, maar ik ben heel blij dat ik later in mijn loopbaan alsnog de sprong heb durven wagen. De opleiding Bedrijfskunde heeft mij een hele andere kijk gegeven op organisaties, problemen, structuren en aanpak. De studiebelasting is te overzien en één keer per twee weken een lesdag was voor mij goed te combineren met mijn werk en privé. Ik kan nog heel lang profiteren van de kennis die ik heb opgedaan.’

Klaas-Jan Wijnberg, Business Information Consultant 

Over UMIO

UMIO is de executive education-tak van de Maastricht University School of Business and Economics. UMIO biedt diverse opleidingen aan die ontworpen zijn om je verder te helpen in je carrière. Onze opleidingen zijn ook in-company beschikbaar en kunnen worden aangepast aan de behoeften van jouw organisatie.

Over Maastricht University

Maastricht University staat bekend om haar Probleemgestuurd Onderwijs en internationale oriëntatie.

De Maastricht University School of Business and Economics is triple crown geaccrediteerd. Slechts 1% van de Business Schools in de wereld heeft deze drie accreditaties.

Contact

Deeltijdopleiding Bedrijfskunde  Programme Coordinator
Marion Hameleers
Studieadviseur
+31 6 483 56 281 / 43 388 44 88

Meer weten?

Wil je meer informatie over dit programma? Download dan onze programmabrochure!

Ontmoet onze docenten

Inzichten

Laatste nieuws

Andere programma's

Evenementen

Aankomend event:

Online Infosessie

Tijdens de online Infosessie vertellen we je meer over wat UMIO te bieden heeft voor professionals. Je komt meer te weten over onze benadering van levenslange ontwikkeling, probleemgestuurd leren en natuurlijk onze verschillende programma’s.

Download jouw brochure voor de Deeltijdopleiding Bedrijfskunde 

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA. De Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.

Download ons programmaoverzicht

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA. De Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.