Permanente Educatie voor Toezichthouders en Bestuurders

Permanente Educatie voor Toezichthouders en Bestuurders

Veel toezichthouders en bestuurders willen zich blijven ontwikkelen voor een goede uitvoering van hun taak. Zij zien hun bestuursfunctie en/of toezichthouderschap als een vak, waarvoor ze zich regelmatig bijscholen om effectief te zijn en te blijven. Hierbij gaat het om het geheel van vakkennis, beroepsvaardigheden en houding en gedrag dat nodig is om de verantwoordelijkheden en taken als bestuurder of toezichthouder effectief te kunnen uitvoeren. Het bijwonen van seminars en congressen en het deelnemen aan workshops is hierbij onontbeerlijk en, steeds vaker, deels verplicht.

Erkende instelling

Maastricht University School of Business and Economics is geaccrediteerd door EQUIS (European Quality Improvement System), AACSB (Association to Advance Collegiate Schools of Business) en AMBA (Association of MBAs). Wij voldoen daarmee aan de voorwaarden die onder andere VTW, Aedes en NBA stellen aan de toekenning van PE-uren.

Certificaat voor toezichthouders

Als u deelneemt aan minimaal 6 masterclasses gedurende 2 jaar ontvangt u een certificaat van Maastricht University en komt u in aanmerking voor inschrijving in het register van Maastricht University School of Business and Economics voor gecertificeerde toezichthouders.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ons aanbod van masterclasses voor toezichthouders en bestuurders? Meld u dan vrijblijvend aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Aanbod van programma’s

Reguliere masterclasses
Maastricht University | UMIO organiseert met regelmaat Masterclasses die zich primair richten op toezichthouders en bestuurders van organisaties in zowel de publieke als de private sector. Deze masterclasses worden georganiseerd i.s.m. Supervisie Limburg en Bestuurderscentrum.
Meer informatie

Opleiding voor Aankomende Toezichthouders
In samenwerking met Supervisie Limburg en Bestuurderscentrum organiseert Maastricht University | UMIO een opleiding voor iedereen die geïnteresseerd is in het houden van toezicht. Deelnemers zijn in potentie in staat om als lid van een Raad van Toezicht resp. lid van een Raad van Commissarissen te kunnen functioneren.
Meer informatie

Jaarlijks Seminar Toezicht
Jaarlijkse bijeenkomst georganiseerd door Maastricht University | UMIO i.s.m. Supervisie Limburg en Bestuurderscentrum. De doelgroep betreft deelnemers aan onze masterclasses en opleidingen die graag op de hoogte blijven van relevante ontwikkelingen in “de wereld van het toezichthouden”.
Meer informatie

Intervisie
In samenwerking met Supervisie Limburg organiseert Maastricht University | UMIO ook intervisie voor toezichthouders.
Meer informatie

Zelfevaluatie RvT/RvC in vorm van studiebijeenkomst
Maastricht University | UMIO biedt i.s.m. Supervisie Limburg een programma dat bestaat uit één dagdeel gericht op kennisoverdracht en op evalueren en het samen verder ontwikkelen van toezicht en bestuur in onderlinge samenhang.
Meer informatie

Maatwerk
Naast het reguliere aanbod van Masterclasses dat gericht is op individuele toezichthouders en bestuurders, biedt Maastricht University | UMIO in samenwerking met Supervisie Limburg ook maatwerk programma’s aan voor Raden van Toezicht.
Meer informatie

Partners

Maastricht University | UMIO werkt in het kader van permante educatie voor toezichthouders en bestuurders samen met onder andere:

  • Supervisie Limburg
  • Bestuurderscentrum
  • C3 Adviseurs en Managers
  • Orgfit

Meer informatie

Heeft u vragen over het aanbod van permanente educatie voor toezichthouders en bestuurders? Aarzel dan niet om contact met ons te zoeken!

DR. ROGIER DEUMES

UMIO | Maastricht University

+31 (0)6 288 24 290

Stuur een bericht »

DRS. LEO URLINGS

Supervisie Limburg

+31 (0)6 10 56 13 78

Stuur een bericht »

Download ons programmaoverzicht

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA. De Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.