Opleiding

Opleiding

Opleiding tot Registercontroller

UMIO verzorgt als onderdeel van de School of Business and Economics van Universiteit Maastricht de deeltijd Opleiding tot Registercontroller (Executive Master of Finance and Control).

De opleiding is gericht op verdieping en uitbreiding van actuele financieel-economische kennis die essentieel is voor (aankomende) controllers, financieel managers, consultants, interim financials en CFO’s. Deelnemers volgen deze opleiding op vrijdag, naast hun werk. Er wordt een sterk case-gerichte onderwijsmethode op postgraduate niveau gehanteerd waarbij de theorie wordt toegepast op concrete praktijkproblemen, soms ingebracht door deelnemers zelf. Het onderwijs is kleinschalig om maximaal te profiteren van elkaars inbreng en ervaring. Er is naast verdieping op diverse terreinen een Leadership Traject inclusief de mogelijkheid tot Personal Counseling.

De wetenschappelijk geaccrediteerd opleiding verleent de Master of Science graad ‘Executive Master of Finance and Control’ (EMFC). Afgestudeerden kunnen lid worden van de Vereniging van Registercontrollers (VRC) en zijn dan gerechtigd om ook de titel Registercontroller (RC) te voeren. Voorts zijn er diverse activiteiten op het gebied van permanente educatie. De opleiding voorziet daarmee in de huidige en toekomstige opleidingsbehoeften van financiële professionals en voorziet bovendien in een sterk netwerk.

Lees meer >

Maastricht University TS53

Toelating

De meeste deelnemers hebben als vooropleiding een masteropleiding of een doctoraal opleiding of een opleiding tot registeraccountant (theoretisch). Er is beperkt ruimte voor deelnemers met een andere vooropleiding. Neem voor nadere informatie contact op met het opleidingsmanagement. Deelnemers kunnen in aanmerking komen voor vrijstellingen, dit is afhankelijk van de vooropleiding.

Instroom van registeraccountants

Er zijn speciale faciliteiten voor instromers die het theoretische deel van de RA opleiding hebben afgerond. Zij kunnen het programma in ongeveer 1,5 jaar afronden. Voorts ontvangen RA’s PE-punten voor de vakken van de opleiding.

*Deze deelnemers hebben vrijstelling voor de vakken Financial Accounting & Reporting, Auditing & Due Diligence, Business Law & Governance en Internal Control & Accounting Information Systems (BIV/AO).

Instroom van kandidaten met een andere vooropleiding​

Kandidaten met een andere dan een MSc- of RA-vooropleiding maar met een academisch denk- en werkniveau kunnen onder voorwaarden toegang tot de opleiding krijgen. Voor deze kandidaten is er een specifiek toelatingstraject. Neem voor meer informatie contact op met onze studieadviseur: rc-sbe@maastrichtuniversity.nl

Raadpleeg de brochure voor een uitgebreid deelnemersprofiel.


Collegegeld

Het collegegeld voor de opleiding bedraagt € 15.000: voor jaar 1 en 2 € 7.500 per jaar. Voor jaar 3 wordt geen collegegeld in rekening gebracht. Het collegegeld kan worden voldaan in twee termijnen van elk € 7.500.

Jaar 1: € 7.500
Jaar 2: € 7.500
Jaar 3: Geen collegegeld

Het collegegeld voor RA’s bedraagt € 10.000.

De aanschaf van boeken (ongeveer € 1.200) en de reiskosten komen voor rekening van de deelnemer.

Na de start van de opleiding is volledige restitutie van het collegegeld voor het betreffende collegejaar niet mogelijk. Echter de deelnemer hoeft in het geval van staken van de opleiding in jaar 1 niet het collegegeld voor jaar 2 te voldoen. Het collegegeld kan jaarlijks worden aangepast maar staat per startmoment vast.

Schrijf je direct in >

Registercontroller Collegegeld

Meer weten?

Wil je meer informatie over dit programma? Download dan onze programmabrochure of neem contact met ons op!

Download jouw brochure voor de Opleiding tot Registercontroller

Ik ben in het bezit van:

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA. De Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.

Download ons programmaoverzicht

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA. De Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.